200 bezoekers tijdens de Kerst-expositie in Rosmolen

ZEDDAM – Een kleine tweehonderd bezoekers zijn in de verwarmde Rosmolen aan de Bovendorpsstraat in Zeddam, tegenover de markante Torenmolen anno 1450 geweest om de Kerst expositie van Freeke en Wim Nijman uit Kilder en de sieraden van Helene Berends en Tiny van Zeijl te bezichtigingen.

Drie zondagmiddagen in december en op Tweede Kerstdag was de Rosmolen, aangekleed in kerstsfeer, open met als thema: Glas staat centraal tijdens de Kerstexpositie.

Freeke verwerkte in haar glas-in-lood objecten o.a. bergkristal, onyx en agaatsteen. ,, De schalen worden gemaakt volgens de techniek van het fussen, hierbij worden verschillende lagen glas samengesmolten. Vooral omdat je met glas kunt ‘’spelen’’ met licht, waarbij de lichtinval een wisselend beeld oproep,’’zegt de enthousiaste Freeke Nijman . Haar man Wim exposeerde het traditionele glas – in – lood zoals dat in de vorige eeuw werd toegepast.

Helene Berends toonde tijdens deze vier expositiemiddagen een zeer fraaie collectie sieraden. Zij is momenteel bezig met edelsmeden en stenen slijpen daarvan. Haar collega Tiny van Zeijl is jaren geleden begonnen met het ontwerpen van zilveren sieraden. In de vitrines en op tafels was een keur aan colliers, hangers, ringen, armbanden en broches uitgestald. Kortom, een schitterende collectie sieraden voor elk wat wils.

vorig artikel: Ontsteken van Kerstster 2014


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990