Edelsmeedwerk, sieraden en schilderijen in Rosmolen

ZEDDAM – Twee kunstenaressen exposeren zaterdag 2 en zondag 3 augustus in galerie, museum de Rosmolen aan de Bovendorpsstraat 21 in Zeddam. Diny van der Lee begon jaren geleden met het zoeken en slijpen van stenen. Via een edelsmeedcursus in Arnhem was zij vanaf dat moment ,,verkocht’’. Cursussen volgde zij bij het Domein, nu Kunstbedrijf geheten. Voorheen was zij gericht op het maken van sieraden in strakke stijl. Nu geeft  ze vrije vormen ook kansen.

Op die manier ontstaan vaak speelse ontwerpen, dat leidt tot het maken van grotere sieraden. De humor krijgt in haar sieraden ook de kans. Dit spreekt veel mensen aan. Bij voorkeur gebruikt zij hoogwaardige materialen: goud, zilver, parels maar ook wel messing en roodkoper. Zelfs hout wordt in de sieraden verwerkt, zoals ebben- of olijfhout. Ook is de ,, oude liefde’’ weer terug met het verwerken van edel - en halfedelsteen. Zelfs slijpt ze af en toe een steentje en zo is de cirkel rond.

Kunstenares Greet van Viegen haalt haar inspiratie uit de natuur, een onuitputtelijke bron voor haar schilderrijen. Dieren staan centraal bij haar. Het is een uitdaging om karakter en eigenheid vast te leggen in houding, ogen enzovoort. Zij werkt graag met olieverf, acryl, aquarel en pastel.  Over het algemeen is haar werk realistisch van aard. Belangrijk vind zij haar warme kleuren. Die zorgen voor harmonie en authentieke uitstraling. Dit bouwt zij meestal op door veel lagen aan te brengen en gebruik te maken van aard- tinten.

De Rosmolen is zaterdag 2 en zondag 3 augustus open van 11.00 tot 17.00 uur.

vorig artikel: Zomerexpositie Jaarsma in Zeddamse Rosmolen


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990