Oktoberfeest 2014 bij het St. Oswaldusgilde

Zeddam – Het St. Oswaldusgilde houdt zaterdag 11 oktober vanaf 15.00 uur voor de leden de najaarskermis in het Gildegebouw. Deze staat in het teken van het Oktoberfeest. In het feestelijk versierde Gildegebouw dat omgetoverd wordt tot een Beiers feestpaleis, compleet met een blaaskapel wordt voor de tweede keer het Oktoberfeest gevierd. Wat staat die middag/avond te wachten? Als eerste het aanslaan van een vaat Paulaner bier uit München en  het vullen van de grote pullen. Vervolgens het aanslaan van een vaatje wijn. Door wie, dat blijft nog een verrassing? Verder druiven, kaas, worst en Bretzels en natuurlijk broodjes Sauerkraut & Smakker zal die middag niet ontbreken.

Deze middag treedt WernerRedlich op voor de leden van het gilde. Werner is regelmatig te gast in het Alpenland voor optredens op bühne en cruise boten. Samen met het Alpentrio Tirol heeft hij de hit,, Bis in Hamburg einmal Bergen stehen’’ opgenomen. Verder o.a. Werner Redlich Festival der Liebe tot de cd ,,Stella grande d ’amore’’. Ook was Werner te gast bij zanger Heino. Kortom, dat wordt feesten. Tevens speelt die middag/avond de Stilliwald Kapel. De naam komt afkomstig van het stukje natuurgebied Stilliwald in het Wehlse bos. De kapel is in 1974 ontstaan en startte met 18 personen. Heden is het een professionele muziekgroep van 9 personen met een eigen stijl, onder leiding van Theo Vonk. Het repertoire is heel veelzijdig. Hun stijl van muziek ligt tussen Egeländer en dansorkest. Dat wordt schunkeln!! Aan het eind van het Oktoberfest is er nog een leuke verrassing.

Natuurlijk hopen wij vele leden te mogen begroeten, al dan niet in Lederhose of in Dirndl. Het Oktoberfest in het gildegebouw zal een feestelijke middag/avond worden, zoals het Oktoberfest bedoeld is: Mit Stimmung.

vorig artikel: Een eeuw Zeddam in de Rosmolen


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990