Ontsteken van Kerstster 2014

ZEDDAM – Zondagmiddag 7 december wordt bij museumboerderij De Gildekaot in Zeddam de lampjes ontstoken van de kerstster, die op een heuvel staat, vóór museumboerderij De Gildekaot. Vanaf 17.00 tot 19.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd. ,,Dit jaar vieren wij het eerste lustrum, samen met enkele ondernemers en heel veel vrijwilligers. Er zijn die middag/avond diverse activiteiten met optredens,hapjes en drankjes. Achteraf een schot in de roos. Vandaar deze vijfde happening ’’ , aldus woordvoerder Ton Bekker namens de initiatiefnemers.

Vanaf 16.00 uur zullen Midwinterhoornblazers o.l.v. Henk Kooijmans bij hun vuurkorven op diverse plekken rondom het Bovendorp bij de Torenmolen, Paasberg en Gildekaot de vele bezoekers op deze manier vanuit het dorp Zeddam, naar de Gildekaot te leiden.

Het ontsteken van de Kerstster, samen met de Kerstman, Midwinterhoornsblazers is om 17.00 uur. Aansluitend begint het uitdelen van de lekkernijen. Zo maakt de Kerstman met de bel zijn lronde en wordt de jeugd getrakteerd. Koor Weerklank zingt sfeervolle december/kerstliederen. Naast deze muzikale optredens heeft de organisatie ook aan de inwendige mens gedacht. Deze winterse hapjes en drankjes zorgen voor een prachtige ambiance bij de Gildekaot: Heerlijke glühwein en warme chocolade melk. Slager Agelink zorgt o.a. voor hamburgers, gebakken bloedworst/balkenbrij. De warme oliebollen worden gebakken door superbakker Frank Dellemann. Meel en andere ingrediënten voor de oliebol komen van ,,de Vrienden van de Torenmolen’’ (o.l. v. Mario van den Berg). Scouting Zeddam St. Oswaldusgroep zorgt voor het onderkomen van de optredens en de vuurkorven. Ook aan de jeugd komt aan bod bij de scouting. Zij zorgen voor een tiental pinnen voor Marsh Mallow (spekjes/schuimpjes en koekjes bakken op een vuurkorf). Iedere bezoeker(ster) krijgt een nummer bij de ingang van het Gildepad. Hij/zij zal samen met de Kerstman de Kerstster ontsteken. Voor hem of haar is er een kleine attentie.

Vorig jaar was de vrijwillige bijdrage bestemd voor de scouting in Zeddam. Dit jaar is SJO vv Zeddam/St. Joris (samenwerkingsverband jeugd Zeddam/Braamt) aan de beurt. Bij de kraampjes en voor de grote tent staan bussen voor een vrijwillige donatie. De Gildekaot is gevestigd aan het Gildepad 1, pal achter de markante Torenmolen in Zeddam.

vorig artikel: Geslaagd Oktoberfeest bij het Zeddamse gilde


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990