Vier exposanten in Zeddamse Rosmolen

ZEDDAM – Het nieuwe expositie seizoen van de Rosmolen begint met het Paasweekeinde, zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 april (Tweede Paasdag). Vier dames bijten dit jaar de spits af. Ria Lanke, Cokky Storm,Hendrien en Dia Kakebeeke.

De Zeddamse Ria Lanke- van Embden exposeert met speksteen.  Zij volgde bij Madeleine Corbey van atelier,, Allegro’’ in Doesburg cursussen in het bewerken van speksteen. Daar leerde zij alles over stenen, materialen en technieken om ermee te werken.  In de Rosmolen zijn haar spekstenen in  diverse kleuren te bewonderen. Dia Kakebeeke heeft een boek geschreven over temperamenten met als titel: ,, Na 1 avond begrijp ik jou”. Met het lezen van dit boek ontdek je wie je van nature bent en kun je inschatten welk temperament de ander heeft. Met ,, Temperamenten in woord en beeld’’ probeert zij de bezoeker inzicht te geven in zijn/haar temperament, gepresenteerd op een scherm.

Hendrien Kakebeeke toont een grote serie acryl schilderijen en materialen van zand en kleine steentjes. Hierdoor krijgen haar schildersdoeken een speciaal effect met schaduw. Ook stof en touw komt daaraan te pas bij het maken van een kunstwerk. Haar doeken hebben behoorlijke afmetingen. Nieuw zijn de 4 jaargetijden van haar. Cokky Storm – van Daalen zorgt voor het keramische gedeelte in kleur en fleur. Veel curiosa en decoratief voor het verfraaien van interieurs. Van vazen, beelden en dieren. Veelal in de moderne kleuren. Daarnaast is er een permanente collectie stenen - en mineralen collectie te  bewonderen. De Rosmolen is met Pasen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree € 1, p.p.  Jeugd van 4 t/m 12 jaar € 0,50. Dit voor het onderhoud van de molen.

vorig artikel: Half jaar expositie in Zeddamse Rosmolen 2014


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990