Viltkunst en beeldend werk in de Zeddamse Rosmolen

ZEDDAM – In het historische museum, galerie gebouw De Rosmolen aan de Bovendorpsstraat 21 in Zeddam tonen Charlotte van Dijk en Marjo Heuvels zaterdag 6 en zondag 7 september hun kunstwerken.

Ruim 16 jaar geleden ontdekte Marjo Heuvels- Alders de viltkunst. Zij werd geraakt door de verandering die onder haar handen plaatsvond. Sindsdien is het ontwerpen en vilten een onderdeel van haar leven geworden. Door het mengen van kleuren wol ontstaan er talloze kleurnuances. Vloeiende lijnen in haar ontwerp van kleding, bloemen, shawls, hoeden, sieraden, cocons, wandreliëfs en interieur accessoires. Marjo combineert wol met bijvoorbeeld zijde, organza, katoen, bamboe en vlasvezels. Wol zorgt voor verbinding, zowel tussen materialen als mensen. ,, Ik vind het fijn om een door mij gevilte shawl om de schouders van een ander te leggen’’.  

Zeven jaar geleden is Charlotte van Dijk afgestuurd aan de Kunstacademie ArtEZ in Arnhem als autonoom beeldend kunstenaar. Ze beweegt zich graag op de grens van het naïeve, decoratieve en neemt in schijnbaar luchthartige beelden een schimmig schaduw mee. Zij speelt met verschillende beeldende middelen om haar eigen wereld vorm te geven: speels en kleurrijk, maar ook met een serieuze kant. Inspiratiebronnen zijn kunstenaars als Charlotte Salomon, Niki de St. Phalle, Vanessa Jane Phaff en Art Brut. Charlotte van Dijk zal tijdens deze twee dagen collages laten zien van acryl, aquarel, oliepastel, potlood en inkt op papier. De Rosmolen is zaterdag 6 en zondag 7 september open van 11.00 tot  17.00 uur.

vorig artikel: Beelden, keramiek en schilderijen in de Zeddamse Rosmolen


Contactgegevens

St. Oswaldusgilde
Gildegebouw: Oude Doetinchemseweg 61
7038 BG Zeddam

Secretariaat: Schapenweg 36
7038 BV Zeddam

Tel. (Gildegebouw) 0314 - 651063
E-mail. info@oswaldus.nl
 
Kvk. 40120990