Bezittingen

Door alle genoemde bezittingen is in Zeddam een unieke positie voor het Gilde ontstaan. Een positie die ons in staat stelt initiatieven vanuit 

de Zeddamse gemeenschap of daarbuiten te ondersteunen of daarin mee te denken. Zo hebben we een aantal jaren, tot een andere locatie werd gevonden, onze grond beschikbaar voor het zgn. Oktoberfest, dat door een plaatselijke stichting met enthousiaste jonge vrijwilligers wordt

georganiseerd. En wie herinnert zich niet de prachtige beelden van het WK veldrijden in 2006, waar Marianne Vos voor het eerst wereldkampioen werd? Dit gehele circus vond plaats op onze gildegrond. Hieronder vind u meer informatie over onze activiteiten en bezittingen.

Landbouw
gronden

Vanuit historie bezit het Gilde naast bosgrond ook zo’n 30 hectare landbouwgrond, die verpacht wordt aan lokale boeren. In aanzicht van Zeddam ontstaat hierdoor een mooie samenhang van bosgebieden en landbouw.

Kerstster

Tegenover onze museumboerderij kan men in ons schapenweitje een stellage vinden die ieder jaar door onze vrijwilligers wordt uitgebouwd tot een ruim 30 meter hoge kerstboom, die begin december feestelijk wordt verlicht en dan een maand lang boven Zeddam staat te stralen.

Gildebos

Onze circa 10 hectare bos aan de rand van Beekseweg en Bovendorp van Zeddam is toegankelijk voor wandelaars en recreanten. Ook onze bossen worden door onze eigen vrijwilligers onderhouden en toegankelijk gehouden.

Rotonde

Het Gilde heeft enige jaren terug de rotonde bij het Tolhuis ‘geadopteerd’. Deze rotonde wordt sindsdien door onze vrijwilligers van de monumentencommissie onderhouden.